Volkswagenovi električni automobili neće biti puno skuplji od konvencionalnih

Volkswagenovi električni automobili neće biti puno skuplji od konvencionalnih

Volkswagen u posljednje vrijeme na gotovo svakom većem svjetskom auto salonu predstavi po jedan konceptni model iz serije I.D. koja izravno najavljuje skorašnje električne automobila ovog proizvođača. Točnije, do sada su predstavljeni hatchback I.D., mikrobus I.D. Buzz te crossover I.D. Crozz, a na jesen bi trebala biti predstavljena i električna limuzina.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sada pak stiže vijest kako će cijena tih automobila biti slična konvencionalno pokretanim volkswagenovim modelima, odnosno da oni neće biti puno skuplji od benzinskih i dizelskih Volkswagena slične veličine i opreme.

Šef volkswagenovog programa električnih vozila Christian Senger je u svom posljednjem intervjuu izjavio kako je ova njemačka auto grupacija uspjela značajno smanjiti troškove razvoja i proizvodnje električnih automobila, a daljnji napredak na tom području će omogućiti to da cijena električnih automobila ne odskače previše od konvencionalnih modela.

Time će, vjeruju u Volkswagenu, biti omogućen pravi tržišni proboj i širenje električnih modela te stvaranje novog imidža cjelokupne marke Volkswagen koja je kod mnogih ostao ukaljan aferom Dieselgate. Podsjetimo, Grupa Volkswagen planira do 2025. prodavati do oko 3 milijuna električnih vozila godišnje, a veliku ulogu u ostvarenju tog plana, odnosno privlačnosti električnih automobila će dakako odigrati njihova cijena.

Podijeli:
1