Volkswagenov mali SUV stiže ove godine

Volkswagenov mali SUV stiže ove godine

Volkswagen je tijekom prošle godine predstavio T-Roc, a ove godine će premijeru imati još manji SUV/crossove najavljen studijom T-Cross. Prema navodima AutoExpressa ovaj bi novitet u prodaju trebao stići do kraja ove godine, a predstavljanje se može očekivati najkasnije na pariškom auto salonu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Iako službenih potvrda za sada još uvijek nema, spomenuti izvor kaže kako su u Volkswagenu odlučili zadržati konceptni naziv T-Cross i za produkcijski model koji će se temeljiti na MQB platformi te veliki broj svojih komponenti dijeliti s novim Polom, seatovom Aronom i drugim sličnim modelima iz Grupe VW.

Pokretat će ga nekoliko benzinskih i dizelskih motora manjeg obujma, uključujući i 1,0-litreni 3-cilindrični TSI snage do 115 KS. Također, moguća je i plug-in hibridna verzija, a ponudu mjenjača će činiti ručni te automatski DSG mjenjači s dvije spojke. S druge strane čini se ako pogon na sva četiri kotača neće biti dostupan s obzirom na potrebu da T-Cross ostane što je moguće niže i konkurentnije cijene.

Što se dizajna tiče očekuje se veliki utjecaj najavne studije (dakako, produkcijski T-Cross neće biti kabriolet) i modela T-Roc te određene mogućnosti personalizacije izgleda, poput dvobojne karoserije, novih setova naplataka i sl. Na kraju dodajmo kako će prije novog baby SUV-a VW predstaviti novu generaciju modela Touareg koja bi premijeru trebala imati na ovogodišnjem ženevskom auto salonu.

Podijeli:
1