Volkswagen započeo s testiranjem modela I.D. hatchback

Volkswagen započeo s testiranjem modela I.D. hatchback

O novoj volkswagenovoj modelnoj obitelji električno pokretanih modela, odnosno o liniji I.D. vas izvještavamo već dulje vrijeme, a sada smo napokon dobili priliku vidjeti produkcijski model. Radi se dakako o maskiranom prototipu, no ovo je prvi produkcijski I.D.

Konkretni automobil je “ulovljen” u Južnoafričkoj Republici, a koliko možemo vidjeti produkcijski će model u mnogome, kada je riječ o vanjštini, ostati vjeran studiji. Vidljive su neke manje razlike na prednjem braniku, maski, svjetlima, C nosaču i sl, a vidljivi su i konvencionalni retrovizori, kao i kvake na vratima. Ostale primjetnije novosti uključuju veći stražnji spojler, položenije stražnje staklo, veća stražnja svjetla te zaobljeniji stražnji branik.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kako smo vas ranije izvijestili dotični bi model trebao nositi oznaku ID Neo, a temeljit će se na platformi MEB namijenjenoj upravo električno pokretanim modelima. Istu će dakako koristiti i drugi automobili iz linije I.D, poput modela temeljenih na studijama Crozz, Buzz i Vizzion.

Očekuje se da će ovaj model imati pogon na stražnje te na sva četiri kotača, ovisno o konkretnoj izvedbi pogonskog sklopa. Nadalje, iz VW-a je već potvrđeno kako će kupcima na izboru stajati nekoliko izvedbi baterija različitog kapaciteta koje će mu omogućiti autonomiju između 320 i 550 km (prema WLTP-u).

Na točnije podatke o performansama ćemo još pričekati, a za sada je potvrđeno kako će proizvodnja ovog automobila krenuti u drugoj polovici sljedeće godine. Prve isporuke se očekuju početkom 2020.

Podijeli:
1