Volkswagen započeo s testiranjem modela I.D. hatchback

Volkswagen započeo s testiranjem modela I.D. hatchback

O novoj volkswagenovoj modelnoj obitelji električno pokretanih modela, odnosno o liniji I.D. vas izvještavamo već dulje vrijeme, a sada smo napokon dobili priliku vidjeti produkcijski model. Radi se dakako o maskiranom prototipu, no ovo je prvi produkcijski I.D.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretni automobil je “ulovljen” u Južnoafričkoj Republici, a koliko možemo vidjeti produkcijski će model u mnogome, kada je riječ o vanjštini, ostati vjeran studiji. Vidljive su neke manje razlike na prednjem braniku, maski, svjetlima, C nosaču i sl, a vidljivi su i konvencionalni retrovizori, kao i kvake na vratima. Ostale primjetnije novosti uključuju veći stražnji spojler, položenije stražnje staklo, veća stražnja svjetla te zaobljeniji stražnji branik.

Kako smo vas ranije izvijestili dotični bi model trebao nositi oznaku ID Neo, a temeljit će se na platformi MEB namijenjenoj upravo električno pokretanim modelima. Istu će dakako koristiti i drugi automobili iz linije I.D, poput modela temeljenih na studijama Crozz, Buzz i Vizzion.

Očekuje se da će ovaj model imati pogon na stražnje te na sva četiri kotača, ovisno o konkretnoj izvedbi pogonskog sklopa. Nadalje, iz VW-a je već potvrđeno kako će kupcima na izboru stajati nekoliko izvedbi baterija različitog kapaciteta koje će mu omogućiti autonomiju između 320 i 550 km (prema WLTP-u).

Na točnije podatke o performansama ćemo još pričekati, a za sada je potvrđeno kako će proizvodnja ovog automobila krenuti u drugoj polovici sljedeće godine. Prve isporuke se očekuju početkom 2020.

Podijeli:
1