Volkswagen za Ženevu sprema električni buggy?

Volkswagen za Ženevu sprema električni buggy?

Volkswagen se sprema na predstojeću električnu ofenzivu koja će započeti sljedeće godine predstavljanjem produkcijske izvedbe modela I.D. Razni noviteti su već najavljeni studijama Buzz, Crozz i Vizzion, a sada doznajemo kako bi se među njima mogao naći i moderni buggy.

Točnije, prema navodima britanskog Autocara, koji se poziva na insajderske izvore, Volkswagen će u ožujku sljedeće godine na ženevskom auto salonu predstaviti najavni koncept električno pokretanog modela koji bi mogao stići i do serijske proizvodnje. Radilo bi se o modernoj verziji modela Meyers Manx koji se temeljio na VW-ovoj Bubi.

Podsjetimo, VW je 2011. predstavio studiju Buggy Up temeljenu na modelu up! koja nije stigla do serijske proizvodnje. Ovaj novitet bi se pak bazirao na platformi MEB namijenjenoj upravo električno pokretanim vozilima. Spomenuti izvor navodi kako bi studija trebala imati otvorenu kabinu, roll-bar i “samostojeće vjetrobransko staklo”.

Više bi trebali saznati u prvim mjesecima iduće godine, a moguće je da će konačna odluka o proizvodnji biti donijeta nakon analize reakcije javnosti nakon ženevske premijere. Dakako, i studija isplativosti će odigrati veliku ulogu.

Na kraju dodajmo kako je ovaj buggy jedan od navodno tri električna noviteta inspirirana klasičnim volkswagenovim automobila. Prvi je produkcijska izvedba studije I.D. Buzz, a treći moderna interpretacija Bube s petorim vratima.

Podijeli:
1