Volkswagen za 2021. planira “sportski urbani” crossover

Volkswagen za 2021. planira “sportski urbani” crossover

Volkswagenu je možda trebalo nešto više vremena da se odluči krenuti u tržišnu utakmicu s crossoverima i SUV-ovima, ali im se sada mora priznati da nadoknađuju eventualne zaostatke vrlo brzo. Podsjetimo, njemački je proizvođač nedavno lansirao modele T-Cross i T-Roc, već je potvrdio električni crossover temeljen na studiji Crozz, a sada stiže vijest o novom subkompaktnom crosover modelu.

Izvori javljaju da će taj novitet proizvoditi u VW-ovim pogonima u Španjolskoj, u blizini Pamplone. Također, kažu da će se raditi o “sportski nastrojenom urbanom crossoveru.” Drugim riječima, možemo očekivati manji crossover dinamičnog dizajna, koji će biti dio obitelji modela Polo.

Kupcima će biti dostupne konvencionalne te hibridna, a navodno i električna verzija. Osnovu će činiti MQB platforma, a proizvodnja će mu navodno krenuti u drugoj polovici 2021. Nedugo zatim će stići na tržište.

Ono što za sada nije poznato je kako će VW diferencirati ovaj novitet od T-Crossa koji je na tržište stigao tijekom prošle godine. T-Cross je dostupan samo s pogonom na prednje kotače i navodno neće biti dostupan s elektrificiranim pogonskim sklopovima. Možda će na te dvije stavke biti stavljen naglasak kao osnova za razlikovanje.

Podijeli:
1