Volkswagen Wolfsburg proizveo 44-milijunto vozilo

Volkswagen Wolfsburg proizveo 44-milijunto vozilo

Najveća europska tvornica automobila zaslužna je za još jednu prekretnicu u proizvodnji, uz 44 milijuna proizvedenih vozila. Model koji se najviše proizvodio je Golf, s 18 milijuna primjeraka. Odmah iza njega slijedi Buba s gotovo dvanaest milijuna jedinica koje su proizvedene do 1975. godine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Direktor tvornice dr. Stefan Loth je naglasio: “Današnja obljetnica predstavlja izvanredno postignuće naše ekipe. Ovih 44 milijuna vozila proizvedenih u našoj matičnoj tvornici nije samo velik broj, već je ujedno i snažan te važan znak za Volkswagen u Wolfsburgu”.

Član radničkog vijeća Jürgen Hildebrandt: “Naš radni kolektiv je nekoliko milijuna puta dokazao da s maksimalnom preciznošću proizvodimo vozila izvanredne kvalitete. To nam polazi za rukom zato što su naše kolegice i kolege dobro kvalificirani i vrlo iskusni i zato što je naš koncept timskog rada ispravan”.

Na volkswagenovoj lokaciji u Wolfsburgu trenutno se proizvode modeli Golf, Golf Sportsvan, Touran i Tiguan uključujući i električna vozila. Od početka njihove proizvodnje 2014. proizvodne hale napustilo je gotovo 70.000 modela e-Golf II i Golf GTE. Time je volkswagenova tvornica u Wolfsburgu pogon s najvećim obujmom proizvodnje električnih vozila u Grupi VW.

Jubilarni, 44-milijunti automobil iz volkswagenove tvornice u Wolfsburgu je Golf GTE (na slici) proizveden 24. veljače 2017.

Podijeli:
1