Volkswagen vodi pregovore o dijeljenju svoje električne platforme MEB

Volkswagen vodi pregovore o dijeljenju svoje električne platforme MEB

Prema posljednjim saznanjima Grupa Volkswagen vodi pregovore s nekoliko proizvođača o potencijalnoj opskrbi dotičnih s naprednom platformom za elekttrične automobile, odnosno VW-ovom platformom MEB. Njemački Tagesspiegel napominje kako je već otprije poznato da je za ovu platformu zainteresiran Ford s kojim je Grupa VW već započela konkretniju suradnju, no zainteresiranih strana ima više.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Michael Jost, šef VW-ovog odjela za planiranje, je potvrdio spomenutom izvoru da se vode pregovori s “konkurencijom” te da su s nekima pregovori već u “naprednoj fazi.” Pored toga detaljnijih informacija nema, no Jost je dodao svoje mišljenje kako bi “volkswagenov modularni sustav za električna vozila, odnosno MEB, trebao biti standard ne samo za Grupu VW”.

Podsjetimo, VW i Ford su relativno nedavno potvrdili suradnju, prvenstveno na zajedničkom razvoju lakih komercijalnih vozila, no kasnije će suradnja vjerojatno biti proširena i na razna druga područja. Tu svakako mislimo i na razvoj električnih automobila. Nadalje, recimo i da je Jost još dodao kako će VW oko 2023/24. na tržište lansirati električni pokretani crossover veličinom sličan T-Rocu koji će navodno stajati manje od 20.000 eura.

Prvi model iz linije ID, gradski hatchback vjerojatnog naziva ID Neo će na tržište stići početkom 2020, a proizvodnja će mu započeti prije kraja ove godine.

Podijeli:
1