Hotmail, gmail log in, fb log in'

Volkswagen – uspjeh teslinog Modela S resetirao razvoj novog Phaetona

Volkswagen – uspjeh teslinog Modela S resetirao razvoj novog Phaetona

Volkswagenov šef Herbert Diess je u svom posljednjem intervjuu izjavio kako je razvoj nove generacije modela Phaeton zaustavljen nakon što je procijenjeno da se takav automobil neće uspješno suprotstaviti teslinom Modelu S i drugim sličnim modelima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Cijeli projekt razvoja je navodno već bio u poodmakloj fazi, no u Volkswagenu su ipak ocijenili kako novitet nije dovoljan iskorak, u tehnološkom i drugom smislu, u odnosu na prethodnika kako bi kupcima ponudio više od moderne konkurenata među kojima se uspjehom i prijemom kod kupaca posebno istaknuo spomenuti teslin Model S.

Volkswagen je navodno resetirao cijeli projekt razvoja ovog automobila, odnosno krenuo ispočetka, a s obzirom na očekivane izmjene moguće je da će novi Phaeton biti koncepcijski osjetno drugačiji automobil. Također, vjerojatna je električna verzija (jer čemu spominjanje Tesle i tehnologije sljedeće generacije), a moguće je da će se u Volkswagenu odlučiti i na promjenu imena. Konkretnijih pojedinosti za sada nema, no navodno bi na tržište trebao stići do 2020.

1