Volkswagen uskoro predstavlja T-Cross

Volkswagen uskoro predstavlja T-Cross

Volkswagen privodi kraju razvojni proces svog novog crossovera. Riječ je o modelu T-Cross koji će se izravno temeljiti na modelu Polo i koji će, kako je sada službeno potvrđeno, premijerno biti predstavljen 25. listopada, a prvi će se imati priliku pobliže s njim upoznati posjetitelji auto salona u brazilskom Sao Paulu u studenom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

T-Cross će se bazirati na modularnoj MQB A0 platformi, dakle istoj onoj koju koristi Polo i drugi lični modeli Grupe VW. T-Cross će dimenzijama biti nešto veći, odnosno dužina će mu iznositi 4199 mm, a visina 1568 mm. Međuosovinski razmak će mu iznositi 2651 mm.

Rast dimenzija će osigurati veću ponudu prostora unutar putničke kabine, a isto vrijedi i za prtljažnik čiji će obujam iznositi 373 / 420 l, ovisno o položaju stražnjih pomičnih sjedala. Drugim riječima, zapremina prtljažnika će biti do 69 l veća od one u Polu.

Ovisno o tržištu T-Cross će biti dostupan s nekoliko benzinskih i dizelskih motora. Točnije, u Europi će ponudu činiti 1,0 i 1,5-litreni 3-cilindrični TSI motori te 1,6-litreni TDI. Ovi će pogonski strojevi biti upareni s ručnim te automatskim mjenjačima s dvije spojke, a očekuje se kako će u ponudi biti samo izvedbe s pogonom na prednje kotače.

Prodaja T-Crossa će krenuti početkom iduće godine, a kupcima će na izboru stajati razne mogućnosti personalizacije vanjštine i interijera. Primjerice, očekuje se 12 različitih dostupnih boja karoserije, a bit će dostupno i nekoliko dvobojnih kombinacija.

Podijeli:
1