Volkswagen umirovio Scirocco

Volkswagen umirovio Scirocco

Volkswagen je prekinuo proizvodnju modela Scirocco koji je na tržite stigao još 2008. nakon što je premijerno predstavljen ranije te godine na ženevskom auto salonu. Razloga za prestanak proizvodnje je više, a jedan od njih su svakako nešto slabiji prodajni rezultati.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, Scirocco, iako poprilično hvaljen, nije stekao veliku naklonost kod kupaca. Dijelom je tome razlog činjenica da europski kupci u pravilu žele nešto praktičnije vozilo pa je prodaja modela s trima vratima općenito opala. Najveću popularnost Scirocc je imao 2009. kada je prodano preko 45.000 jedinica, dok se primjerice prošle godine brojka prodanih vozila zaustavila ispod 11.000 vozila.

Kako sada stvari stoje čini se da Scirocco neće dobiti izravnog nasljednika na što su upućivale i ranije glasine. U posljednje vrijeme se pak mogu čuti najave da bi Volkswagen priču o vrlo privlačnom i dinamičnom te agilnom kompaktnom vozilu mogao nastaviti s novitetom temeljenim na MEB platformi, odnosno s električno pokretanim modelom čija bi se navodno autonomija mogla kretati između 330 i 600 km. Za sada je ipak prerano govoriti o tehničkim karakteristikama, no vrh ponude bi navodno mogao biti model snage iznad 300 KS.

Podijeli:
1