Volkswagen Touran je najprodavaniji jednovolumen Europe

Volkswagen Touran je najprodavaniji jednovolumen Europe

Po prvi puta, volkswagenov je model Touran postao najuspješniji jednovolumen Europe. Kao što je ugledna tvrtka za istraživanje tržišta IHS Automotive ustanovila, Touran se u 2016. godini s preko 112.000 novih registracija uspio probiti kao najprodavaniji jednovolumen na europskom kontinentu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Najnovija generacija ovog svestranog modela s inovativnim sustavima potpore i infotainmentom, prodaje se u više od 40 zemalja diljem svijeta. Zahvaljujući fold-flat sustavu preklapanja sjedala (s najviše sedam mjesta za sjedenje i obujmom prtljažnika od 834 dm3) Touran se smatra jednim od najprilagodljivijih višenamjenskih vozila (MPV – Multi Purpose Vehicle) svih klasa.

Volkswagen je tek nedavno aktualizirao jedan od najvažnijih sustava potpore Tourana: ACC (uključujući sustav nadzora okoline Front Assist i City funkciju kočenja u nuždi). Automatska kontrola razmaka odsad pokriva područje brzine od 30 do 210 km/h (prije: 30 do 160). U kombinaciji s automatiziranim mjenjačem s dvije spojke (DSG) ovaj spektar seže od 0 do 210 km/h.

Sa sustavom ACC i DSG mjenjačem ovaj se jednovolumen u prometu s čestim zaustavljanjima i kretanjima sada kreće gotovo automatski jer u okviru granica sustava samostalno usporava do zaustavljanja i ponovno kreće. U ostale značajke ovog obiteljskog modela ubrajaju se tehnologije poput 3-zonskog Climatronica (visoka kvaliteta zraka zahvaljujući aktivnom bio-filteru) i sustava kamere Car-Net Cam Connect – ovdje GoPro kamera umjesto roditelja preuzima nadzor nad stražnjim dijelom vozila jer se slika djece snimljena kamerom prenosi na monitor infotainment sustava.

YouTube MP3 - Hotmail
1