Volkswagen Touareg treće generacije prošao “facelifting”

Volkswagen Touareg treće generacije prošao “facelifting”

Treća generacija Volkswagenovog premium SUV-a dobiva nadogradnje ovjesa, unutarnjeg zaslona, prednjih LED matrix svjetala te nešto oštrije i istaknutije linije karoserije

Jedan od automobila koji su definirali segment SUV-ova kakav danas poznajemo, Volkswagenov premium model Touareg, od sada je dostupan u svojoj trećoj, ali vizualno i tehnički osvježenoj generaciji. Iz njemačkog koncerna kažu kako su poslušali želje svojih kupaca, pa na Touarega primijenili njihove prijedloge: “zategnuli” su linije karoserije, koje su sada nešto izraženije nego prije, dodali su nešto intuitivniji način upravljanja funkcijama putem ugrađenog infotainment zaslona te poboljšali vozne karakteristike nadogradnjom sustava ovjesa.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Od vizualnih detalja, novi Touareg je dobio unaprijeđena prednja LED matrix svjetla, koja s ugrađenih čak 38 tisuća interaktivnih elemenata projiciraju “svjetlosni tepih” izravno na kolnik ispred vozila, preciznije nego ikada prije. Ista će tehnologija uskoro naći put i do manjih i jeftinijih Volkswagenovih SUV modela. Dodan je i osvjetljeni stražnji logotip, no najveća se nadogradnja ipak tiče stabilnosti i udobnosti vožnje.

Volkswagen Touareg R-Line
Volkswagen Touareg R eHybrid

Osvježeni Touareg treće generacije tako donosi ugrađeni senzor opterećenja krovnih nosača, pa tom teretu prilagođava ponašanje ovjesa i elektroničku kontrolu stabilnosti (ESC).

U unutrašnjosti će vlasnici ovog modela pronaći unaprijeđeni digitalni kokpit, u svakom pogledu poboljšan u odnosu na prošlu verziju. Bit će tu i snažnije USB-C utičnice (45 W umjesto dosadašnjih 15 W) za punjenje uređaja, od mobitela do laptopa.

Ponuda motora ostaje ista: na raspolaganju su benzinci, dizelaši i plug-in hibridi, ukupno pet pogonskih varijanti. Turbobenzinski, dva turbodizelska i dva plug-in hibridna pogonska sklopa, svi upareni s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem i trajnim 4MOTION pogonom na sve kotače. U Njemačkoj je novi model u ponudi već sada, s početnom cijenom od 69.200 eura, dok najsnažniji hibridni model, Touareg R eHybrid, košta gotovo 94.000 eura.

Volkswagen Touareg R-Line
Volkswagen Touareg Elegance

YouTube MP3 - Hotmail
1