Volkswagen – T-Roc Cabrio nema smisla, ali stiže

Volkswagen – T-Roc Cabrio nema smisla, ali stiže

Kabrioleti su općenito sami po sebi posebna i često vrlo romantična priča auto industrije, dok su kabrioleti među SUV/crossoverima čudne i vrlo rijetke pojave te u pravilu ne baš dobro prihvaćene pojave. Prisjetimo se samo neobičnog nissanovog Murana CrossCabrioleta ili trenutno dostupnog Range Rovera Evoque Canvertible.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Unatoč svemu tome, Volkswagen će na tržište u skoroj budućnosti lansirati jedan takav automobil. Točnije, radit će se o modelu T-Roc Convertible, a njegov dolazak na tržište se očekuje tijekom 2020.

Britanski Autocar navodi, pozivajući se na insajdere, kako su u vodstvu VW-a svjesni da ovaj automobil neće biti posebno popularan među kupcima, no svejedno su mu dali zeleno svjetlo. Šef VW-ove prodaje Jürgen Stackmann je rekao kako T-Roc “nije racionalan izbor” i s poslovne strane “nema smisla”, no pozitivnoj odluci je pridonio odličan izgled studije koji je osvojio srca vodstva.

U VW-u su svjesni da se ne trebaju nadati velikoj prodaji, no jedan ovakav mladenački i zabavni automobil emotivnog dizajna će osvježiti cijelu ponudu, a u isto vrijeme vjerojatno osigurati i veliku količinu pozitivnog marketinga. Prije nego na tržište stigne T-Roc Convertible Volkswagen će prije kraja ove godine lansirati novi tzv. ulazni crossover temeljen T-Cross temeljen na Polu koji će se u ponudi smjestiti ispod modela T-Roc.

Podijeli:
1