Volkswagen T-Cross stiže sljedeće godine

Volkswagen T-Cross stiže sljedeće godine

Volkswagen će tijekom sljedeće godine predstaviti novi subkompaktni crossover T-Cross, koji će u osnovi biti povišena izvedba modela Polo. Dakako, ovaj će se automobil temeljiti na MQB A0 platformi, a od Pola će posuditi većinu dijelova, interijer i motorizaciju.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

T-Cross će se u volkswagenovoj ponudi crossovera smjestiti ispod modela T-Roc, a na njegov dizajn će podjednako utjecati novi Polo i T-Roc, kao i najavni koncept T-Cross Breeze (s razlikom da produkcijski model neće biti kabriolet). Očekuje se kako će T-Cross biti nešto slobodnijeg dizajna s dvobojnom karoserijom i raznim mogućnostima personalizacije vanjštine i interijera.

Kao što smo rekli 3 i 4-cilindirčna motorizacija će većinom biti preuzeta iz Pola, a vrh ponude će vjerojatno činiti 2,0-litreni 4-cilindrični motor iz Pola GTI. Standardnu će ponudu činiti pogon na prednje kotače, a u opciji će se nalaziti i pogon na sva četiri kotača.

Početak prodaje ovog automobila se očekuje najkasnije do kraja iduće godine, dok bi premijera trebala biti održana na jednom od većih auto salona. Možda već u Ženevi u ožujku 2018.

Podijeli:
1