Volkswagen T-Cross – prvi uvid u unutrašnjost

Volkswagen T-Cross – prvi uvid u unutrašnjost

Volkswagen nam je tijekom prošlog tjedna potvrdio kako će premijeru svog novog crossovera, odnosno modela T-Cross održati 25. ovog mjeseca, a sada je objavljen novi teaser koji nam po prvi put otkriva pojedine elemente interijera ovog automobila. Podsjetimo, T-Cross je mali crossover temeljen na modelu Polo koji će se u VW-ovoj ponudi smjestiti ispod modela T-Roc.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Priloženi video zapis nam otkriva kako će ovaj automobil posuditi dobar dio interijera od Pola uz nekoliko novosti. Drugim riječima, T-Cross će ima što ponuditi svojim kupcima. Primjerice, vidimo digitalnu instrumentnu ploču, bežični punjač mobitela, novi infotainment, Beats Audio sustav i sl.

Već otprije znamo kako će se T-Cross bazirati na modularnoj MQB A0 platformi, dakle istoj onoj koju koristi Polo i drugi slični modeli Grupe VW. Znamo i da će mu dužina iznositi 4199 mm, a visina 1568 mm, a međuosovinski razmak 2651 mm. Zapremina prtljažnik će mu biti 373 / 420 l, ovisno o položaju stražnjih pomičnih sjedala.

Ovisno o tržištu T-Cross će biti dostupan s nekoliko benzinskih i dizelskih motora. Točnije, u Europi će ponudu činiti 1,0 i 1,5-litreni 3-cilindrični TSI motori te 1,6-litreni TDI. Ovi će pogonski strojevi biti upareni s ručnim te automatskim mjenjačima s dvije spojke, a očekuje se kako će u ponudi biti samo izvedbe s pogonom na prednje kotače.

Prodaja T-Crossa će krenuti početkom iduće godine.

Podijeli:
1