Volkswagen T-Cross – praktično rješenje

Volkswagen T-Cross – praktično rješenje

Volkswagen je objavio nove teasere svog budućeg malog gradskog crossovera, odnosno modela T-Cross čije će se premijera održati ove jeseni, dok će mu prodaja započeti početkom iduće godine, a u VW-ovoj ponudi će se smjestiti ispod modela T-Roc.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U priloženom video zapisu možemo vidjeti kako T-Cross unatoč malim tj. kompaktnim dimenzijama u svoj prtljažni prostor može primiti pune dvije opreme odraslih hokejaša što je odlično za jedan ovakav automobil. U tome mu pomaže činjenica kako je stražnja klupa pomična pa se prema potrebi može povećati ili smanjiti obujam prtljažnika.

Točnije, kada je stražnja klupa pomaknuta u potpunosti prema natrag kako bi se omogućila najveća ponuda prostora za koljena putnika tada zapremina prtljažnika iznosi 385 l. Pomicanjem klupe prema naprijed obujam prtljažnika raste na 455 l.

Nadalje, naslon stražnje klupe je prilagodljivog nagiba te preklopiv u omjeru 60 naprema 40, a njegovim preklapanjem ukupna zapremina prtljažnog prostora raste na 1281 l. Dodatnoj praktičnosti će pripomoći i činjenica kako je u slučaju prijevoza duljih predmeta moguće preklopiti i suvozačevo sjedalo.

Podsjetimo, T-Cross se temelji na MQB A0 platformi koju dijeli s modelom Polo. U odnosu na popularnog kompakta podnica mu je povišena, a time i položaj sjedenja (597 mm sprijeda i 652 mm otraga).

Motorizacija će također biti preuzeta iz Pola što znači kako će kupcima prvenstveno biti ponuđeni 1,0 3-cilindrični te 1,5-litreni 4-cilindrični TSI, kao i 1,6-litreni TDI motori. Trenutno još uvijek nije poznato hoće li s ovim modelom biti dostupan i pogon na sva četiri ili će se raditi o vozilu s pogonom samo na prednje kotače.

Podijeli:
1