Volkswagen T-Cross – jedan od najsigurnijih automobila u segmentu

Volkswagen T-Cross – jedan od najsigurnijih automobila u segmentu

Kako smo vas već ranije izvijestili Volkswagen će kasnije ovog mjeseca predstaviti svoj novi crossover. Riječ je o modelu T-Cross, koji će se u VW-ovoj ponudi smjestiti ispod modela T-Roc, a VW je objavio novi video teaser kojeg je popratilo priopćenje kako će se raditi o jednom od najsigurnijih automobila u segmentu.

U priloženom video zapisu Volkswagen ističe sustav City Emergency Braking, odnosno sustav automatskog kočenja s prepoznavanjem pješaka koji će biti dio standardne opreme T-Crossa. Nadalje, ovo će biti samo jedan od standardnih sigurnosnih sustava, a pridružit će mu se i sustav održavanja vozila u voznoj traci, automatski prilagodljivi tempomat, sustav upozorenja na vozilo u mrtvom kutu, sustav upozorenja na bočni promet otraga i sl. Također, T-Cross će se moći pohvaliti snažnom konstrukcijom i sustavima zaštite putnika koji će u slučaju predstojećeg sudara zategnuti pojaseve, zatvoriti prozore i pojačati kočničku snagu.

Već otprije znamo kako će se T-Cross bazirati na modularnoj MQB A0 platformi, dakle istoj onoj koju koristi Polo i drugi slični modeli Grupe VW. Znamo i da će mu dužina iznositi 4199 mm, a visina 1568 mm, a međuosovinski razmak 2651 mm. Zapremina prtljažnik će mu biti 373 / 420 l, ovisno o položaju stražnjih pomičnih sjedala.

Ovisno o tržištu T-Cross će biti dostupan s nekoliko benzinskih i dizelskih motora. Točnije, u Europi će ponudu činiti 1,0 snage 95 i 115 KS te 1,5-litreni TSI motori snage 150 KS. Svakako se mogu očekivati i dizelski 1,6-litreni TDI motori snage od 95 KS. Ovi će pogonski strojevi biti upareni s ručnim te automatskim mjenjačima s dvije spojke, a u ponudi će vjerojatno biti samo izvedbe s pogonom na prednje kotače.

Službena premijera ovog automobila će se održati 25. listopada, a prodaja će započeti početkom iduće godine.

Podijeli:
1