Volkswagen T-Cross igra na cool kartu

Volkswagen T-Cross igra na cool kartu

Volkswagen je objavio novi video teaser svog skorašnjeg subkompaktnog crossovera koji će nositi naziv T-Cross, a koji je namijenjen prvenstveno mlađim kupcima. Sukladno tome s ovim će modelom biti dostupne razne mogućnosti personalizacije vanjskog i unutrašnjeg dizajna te bogata paleta boja, a svakako treba reći i da će kupci moći izabrati i dvobojni eksterijer i interijer, kao i razne ukrasne elemente i sl.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

T-Cross će se temeljiti na modelu Polo, odnosno na njegovoj MQB A0 platformi. Prema do sada dostupnim podacima ne treba očekivati pogon na sva četiri kotača. Motorizacija i ponuda mjenjača će također biti preuzeta iz Pola, a isto će vrijediti i za veliku većinu interijera i opreme.

Unatoč kompaktnim dimenzijama T-Cross bi trebao biti poprilično praktično vozilo koje će ponuditi relativno zavidnu ponudu prostora unutar putničke kabine i prtljažnika čija će zapremina iznositi 455 l, odnosno 1281 l kada se preklope nasloni stražnje klupe (60:40). Također, već je potvrđeno i da će se naslon suvozačevog sjedala također moći preklopiti kako bi se omogućio prijevoz duljih predmeta.

Najmanji volkswagenov crossover bi premijeru trebao imati tijekom ove jeseni, no za sada nije poznato hoće li se to dogoditi na pariškom auto salonu ili će njegov proizvođač za potrebe predstavljanja organizirati posebnu priredbu. Na kraju još dodajmo da bi prodaja modela T-Cross trebala započeti o idućeg proljeća.

Podijeli:
1