Volkswagen sprema mali električni crossover

Volkswagen sprema mali električni crossover

Popularnost crossovera ne jenjava, a električni pogoni su industrijski must-have pa je stoga sasvim razumljivo da je sve veći broj proizvođača koji u svojoj ponudi već imaju ili su potvrdili dolazak novih električno pokretanih crossovera. Otprije već znamo kako Grupa Volkswagen priprema pravu modelnu ofenzivu električnih modela, a sada stiže vijest kako je u pripremi i električni subkompaktni crossover s autonomijom od oko 330 km.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovaj će se model u budućoj VW-ovoj električnoj ponudi smjestiti ispod produkcijske izvedbe studije ID Crozz. Drugim riječima, ovaj će novitet biti tzv. ulazni model u VW-ovu električnu crossover ponudu, a svojim dimenzijama bi trebao odgovarati modelu T-Cross. Dakle, duljina će mu se kretati malo više od 4 m.

Dakako, ovaj će se automobil temeljiti na platformi MEB koja je isključivo namijenjena električnim modelima. Zahvaljujući platformi i konstrukcijskim rješenjima ovaj će novitet unatoč istim dimenzijama u svojoj unutrašnjosti ponuditi veću ponudu prostora od T-Crossa.

Izvori javljaju kako će se u ovaj automobil ugrađivati baterija kapaciteta 48 kWh što će biti dovoljno za autonomiju od oko 330 km prema WLTP-u. Nadalje, dotični će automobil biti dostupan samo s pogonom na dva kotača. Točnije, električni će motor, s obzirom na konstrukcijsko rješenje MEB-a, pokretati stražnje kotače.

Za sada je još uvijek prerano govoriti o cijeni, a dotični model možemo očekivati na tržištu početkom sljedećeg desetljeća. Proizvodnja bi trebala biti povjerena VW-ovim pogonima u njemačkom Emdenu.

Podijeli:
1