Volkswagen sprema još manji I.D.

Volkswagen sprema još manji I.D.

Volkswagen će u narednih nekoliko narednih godina lansirati pregršt električno pokretanih automobila. Cijelu ovu električnu priču će započeti serijska izvedba studije I.D. Riječ je o hatchbacku koji će dimenzijama biti nešto manji od Golfa, a sada doznajemo da Nijemci spremaju još manji električni model.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Do sada nije bilo nikakvih informacija o takvom automobilu, no šef Grupe Volkswagen Herbert Diess je na godišnjoj konferenciji za medije izjavio da će platforma za električne automobile, odnosno MEB biti prilagođena i za “mala gradska vozila.” Štoviše, Diess je otkrio kako bi prvi “sub-I.D. hatchback”, odnosno model manji od I.D.-a na tržište trebao stići 2023. Također, rekao je da je rad na dotičnom automobilu već započeo.

Razlog za pomalo kasni dolazak malog gradskog električnog automobila vjerojatno leži u trenutnoj cijeni električno pokretanih automobila. Drugim riječima, u VW-u će malo pričekati da cijena električnih pogona bude nešto niža, kako cijena malog gradskog modela ne bi bila previsoka za kupce takvih vozila. Paralela se može povući i s planom elektrifikacije Grupe VW. Konkretnije, prvo će na tržište stići Audi E-Tron i Porsche Taycan, a potom će ih slijediti druge, cijenom pristupačnije marke iz grupacije.

Na kraju dodajmo kako za sada nema drugih informacija o ovom malom električnom modelu. Neki nagađaju kako bi se moglo raditi o malom crossoveru, a uvijek postoji mogućnost da će se raditi o nekoliko karoserijskih izvedbi istog modela.

Podijeli:
1