Volkswagen sprema još jedan manji SUV

Volkswagen sprema još jedan manji SUV

Na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu Volkswagen će predstaviti novi crossover T-Roc, a sada stiže informacija da će do 2020. stići još jedan i još manji crossover temeljen na modelu up!.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, VW je prije nekoliko godina predstavio konceptni model Taigun, no na njega se vremenom zaboravilo. AutoBild tvrdi kako je VW ipak odlučio staviti ga u proizvodnju nakon što su pronađena rješenja za razne tehničke i ine probleme. Spomenuti izvor tvrdi da se vodstvo VW-a premišljalo oko Taiguna zbog činjenice da bi njegova proizvodnja previše stajala jer je riječ o automobilu koji neće dijeliti veliki broj svojih komponenti s ostatkom ponude.

Navodno će produkcijska verzija nositi naziv T-Track, a prije njega će na tržište stići i T-Cross temeljen na Polu. Vjeruje se da će T-Track biti dostupan na većini volkswagenovih tržišta, no glavno će svakako biti ono brazilsko gdje su ovi modeli jako popularni. Uostalom studijski Taigun je predstavljen u Sao Paulu. Kada stigne na tržište T-Track će pokretati 3-cilindrični motori upareni samo s pogonom na prednje kotače.

Podijeli:
1