Volkswagen sprema još jedan manji SUV

Volkswagen sprema još jedan manji SUV

Na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu Volkswagen će predstaviti novi crossover T-Roc, a sada stiže informacija da će do 2020. stići još jedan i još manji crossover temeljen na modelu up!.

Podsjetimo, VW je prije nekoliko godina predstavio konceptni model Taigun, no na njega se vremenom zaboravilo. AutoBild tvrdi kako je VW ipak odlučio staviti ga u proizvodnju nakon što su pronađena rješenja za razne tehničke i ine probleme. Spomenuti izvor tvrdi da se vodstvo VW-a premišljalo oko Taiguna zbog činjenice da bi njegova proizvodnja previše stajala jer je riječ o automobilu koji neće dijeliti veliki broj svojih komponenti s ostatkom ponude.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Navodno će produkcijska verzija nositi naziv T-Track, a prije njega će na tržište stići i T-Cross temeljen na Polu. Vjeruje se da će T-Track biti dostupan na većini volkswagenovih tržišta, no glavno će svakako biti ono brazilsko gdje su ovi modeli jako popularni. Uostalom studijski Taigun je predstavljen u Sao Paulu. Kada stigne na tržište T-Track će pokretati 3-cilindrični motori upareni samo s pogonom na prednje kotače.

Podijeli:
1