Volkswagen Golf GTI TCR – labuđi pjev ove generacije?

Volkswagen Golf GTI TCR – labuđi pjev ove generacije?

Podsjetimo, nedavno je odlučeno kako će s tržišta biti povučen “obični” Golf jer ga se ne isplati prilagođavati novim WLTP standardima s obzirom da će uskoro na tržište biti lansirana nova, osma generacija ovog popularnog kompakta. Tako je ponuda spala “samo” na izvedbu Performance Pack

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prema posljednjim saznanjima Volkswagen planira lansirati jednu posebnu i zadnju verziju trenutne generacije Golfa GTI. Točnije, trebalo bi se raditi o izvedbi TCR, a AutoExpress javlja kako će prodaja tog automobila na europskim tržištima započeti prije kraja ove godine.

Isti izvor navodi da će GTI TCR pokretati 2,0-litreni 4-cilindrični turbo motor snage 213 kW, odnosno 290 KS te najvećeg okretnog momenta od 370 Nm. Dakle, isto kao i koncept koji ga je najavio (na slikama).

Studija je bila opremljena i sa 7-stupanjskim DSG mjenjačem s dvije spojke koji je snagu i moment prenosio na podlogu putem pogona na prednje kotače, a isto bi trebalo biti i u produkcijskoj verziji. Također, mogu se očekivati dorade ovjesa, kočnica, novi kotači, Akrapovičev ispuh, razni ukrasni elementi i sl.

Sve u svemu ovaj bi automobil do 100 km/h trebao ubrzavati za oko 6 sekundi te dostizati najveću brzinu od 250 km/h, odnosno 265 km/h nakon uklanjanja elektroničkog ograničenja najveće brzine, no više bi trebali doznati uskoro.

Podijeli:
1