Volkswagen Golf GTI TCR – labuđi pjev ove generacije?

Volkswagen Golf GTI TCR – labuđi pjev ove generacije?

Podsjetimo, nedavno je odlučeno kako će s tržišta biti povučen “obični” Golf jer ga se ne isplati prilagođavati novim WLTP standardima s obzirom da će uskoro na tržište biti lansirana nova, osma generacija ovog popularnog kompakta. Tako je ponuda spala “samo” na izvedbu Performance Pack

Prema posljednjim saznanjima Volkswagen planira lansirati jednu posebnu i zadnju verziju trenutne generacije Golfa GTI. Točnije, trebalo bi se raditi o izvedbi TCR, a AutoExpress javlja kako će prodaja tog automobila na europskim tržištima započeti prije kraja ove godine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Isti izvor navodi da će GTI TCR pokretati 2,0-litreni 4-cilindrični turbo motor snage 213 kW, odnosno 290 KS te najvećeg okretnog momenta od 370 Nm. Dakle, isto kao i koncept koji ga je najavio (na slikama).

Studija je bila opremljena i sa 7-stupanjskim DSG mjenjačem s dvije spojke koji je snagu i moment prenosio na podlogu putem pogona na prednje kotače, a isto bi trebalo biti i u produkcijskoj verziji. Također, mogu se očekivati dorade ovjesa, kočnica, novi kotači, Akrapovičev ispuh, razni ukrasni elementi i sl.

Sve u svemu ovaj bi automobil do 100 km/h trebao ubrzavati za oko 6 sekundi te dostizati najveću brzinu od 250 km/h, odnosno 265 km/h nakon uklanjanja elektroničkog ograničenja najveće brzine, no više bi trebali doznati uskoro.

Podijeli:
1