Volkswagen sprema facelift Passata

Volkswagen sprema facelift Passata

Trenutna generacija Passata je na tržištu prisutna još od kraja 2014. te joj se polako, ali sigurno bliži vrijeme za tzv. mid-life facelift. Prema do sada dostupnim informacijama ovo će osvježenje donijeti nekoliko manjih novosti vanjskog i unutrašnjeg dizajna te nekoliko značajnijih tehničkih promjena.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, kod vanjštine ne treba očekivati velike novosti, odnosno doći će do određenog zatezanja bora koje će se prvenstveno odnositi i na grafiku prednjih i stražnjih svjetla te druge manje izmjene koje bi mogle donekle učiniti ovaj automobil sličnijim Arteonu. Slično je i s interijerom kod kojeg se prije može očekivati nešto bogatija oprema, nego veće dizajnerske izmjene prednje armature i sl.

Prije svega osvježeni Passat bi trebao dobiti posljednju generaciju VW-ove digitalne instrumentne ploče, novi infotainment sustav, nove presvlake, kvalitetnije materijale i sl. Također, određeni iskoraci će biti učinjeni i kada je riječ o ugradnji posljednjih sustava pomoći vozaču

Nadalje, VW planira u osvježenom Passatu ponuditi novi 1,5-litreni TSI snage 150 KS koji se već koristi u Golfu i nekim drugim modelima, a zamjenjuje raniji 1,4 TSI. Nadalje, ponuda će uključivati dotjerani plug-in hibridni GTE koji će omogućiti veću električnu autonomiju. Pojedini izvori navode i da će dio motorizacije činiti i novi turbo V6 namijenjen R izvedbi Passata.

Službena premijera osvježenog Passata će se održati tijekom ove jeseni pa bi uskoro trebali doznati više.

Podijeli:
1