Volkswagen sprema dvije I.D. električne limuzine

Volkswagen sprema dvije I.D. električne limuzine

Volkswagen će u narednih par godina na tržište lansirati nekoliko električno pokretanih modela, dio kojih je već najavio konceptnim automobilima iz I.D. modelne obitelji. Podsjetimo, riječ je o studijama I.D, I.D. Buzz i I.D. Crozz, a sada doznajemo da će im se priključiti još dva limuzinska modela.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Tako barem javlja VWVortex koji je razgovarao s Gregom Luciom, jednim od vodećih ljudi volkswagenovog marketinga, koji je izjavio da “Volkswagen sprema veliki broj noviteta, od čega je dobar broj onih s električnim pogonom te dobar broj SUV-ova”, a dodao je i da je “vidio dvije limuzine iz I.D. obitelji.”

Svi I.D. modeli će se temeljiti na platformi MEB namijenjenoj prvenstveno električno pokretanim modelima koja će biti osnova modelima pod značkom Volkswagena, Audija, Seata i Škode. Do 2020. na tržište bi trebao stići prvi produkcijski I.D. model temeljen na prvo predstavljenom hatchbacku, a slijedit će ga crossover Crozz te minibus Buzz.

Raniji izvještaji su upućivali da će novi modeli, čije konceptne najave još uvijek nismo vidjeli, nositi nazive I.D. AEROe i I.D. Lounge.

YouTube MP3 - Hotmail
1