Volkswagen službeno potvrdio – I.D. Buzz stiže 2022.

Volkswagen službeno potvrdio – I.D. Buzz stiže 2022.

Volkswagen je priprema pravu ofenzivu električnih noviteta za početak idućeg desetljeća. U sklopu najave smjera u kojem njemački automobilski div namjerava krenuti predstavljeno je nekoliko konceptnih modela, a među njima i I.D. Buzz. Sada je službeno potvrđeno kako će ova moderna verzija modela Typ 2 T1 (Microbus, Bulli) na tržište stići 2022.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Produkcijski model bi trebao ostati vjeran, prvenstveno dizajnom, spomenutom najavnom konceptu, a dakako temeljiti će se na volkswagenovoj MEB platformi namijenjenoj upravo električnim vozilima. Ista će biti osnova i ostalim članovima I.D. modelima, a potvrđeno je i da će produkcijski model svojim kupcima ponuditi neki oblik “visoko automatiziranog upravljanja”, a vjerojatno će se raditi o sustavu tzv. treće razine autonomne vožnje.

Za sada nije poznato o kakvom će se točno pogonskom sklopu raditi, no podsjetimo kako je studijski model pokretao električni pogonski sklop kojeg čine dva električna motora, jedan na prednjoj i jedan na stražnjoj osovini, kombinirane snage od 375 KS te baterija kapaciteta 111 kWh. Pogon je dakle na bio sva četiri kotača, a studija je do 100 km/h mogla ubrzati za oko 5 sekundi, dok mu je najveća brzina bila elektronički ograničena na 160 km/h. Još važnije autonomija mu se kretala između 400 i 450 km.

Što se unutrašnjosti tiče mnogi elementi i rješenja će biti preuzeta iz studije, a poseban će naglasak biti na komforu, iskoristivosti prostora, varijabilnosti i dakako sigurnosti. Također, može se očekivati i napredna infotainment oprema.

Na kraju dodajmo kako su u VW-u rekli i da putnička verzija neće biti jedina dostupna kupcima. Naime, produkcijski I.D. Buzz će dobiti i gospodarsku izvedbu koju će također pokretati električni pogonski sklop. Vjeruje se da će taj model na tržište stići nedugo nakon putničke verzije.

U svakom slučaju do 2022. ima još dosta vremena i planovi se mogu promijeniti, no napokon je potvrđeno kako se Bulli vraća na tržište.

Podijeli:
1