Volkswagen – sljedeći Golf R će biti “fantastičan”

Volkswagen – sljedeći Golf R će biti “fantastičan”

Nova, osma generacija Golfa je u posljednjim fazama razvoja i za očekivati je da će ovaj automobil uskoro biti predstavljen. Iako ćemo na njegov dolazak pričekati još neko vrijeme iz Volkswagena su odlučili progovoriti o izvedbi koja će činiti sam vrh ponude tog modela. Šef R odjela Jost Capito je u svom posljednjem intervjuu otkrio nekoliko pojedinosti o novom Golfu R kojeg je opisao kao “fantastično” vozilo te dodao da neće biti riječ o hibridno pokretanom automobilu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, Capito je je izjavio: “Golf R će ostati krunski dragulj u ponudi Golfa. Ne želimo hibride sa smiješno visokom snagom. Hibrid mora biti pristupačan i biti ekološki prihvatljiv. Ne služiti samo performansama. Alternativa za kupce izvedbe GTI je GTE, a to će ostati. Kralj performansi će i ubuduće biti Golf R, a Golf 8 R će biti fantastičan.”

Također, Capito je potvrdio da je Volkswagen testirao Golf R400, no da su u konačnici odustali od lansiranja tog modela. Razlog za odustanak je analiza tržišta koja je pokazala da takav model ne bi imao zadovoljavajuću prođu kod kupaca. Capito je rekao da kupci žele “automobil snage od oko 300 KS” te s cijenom “nižom od 50.000 Eura.” Sa snagom većom od 400 KS “izgubili bi oko 50% prodaje” i značajno bi “povećali cijenu vlasništva” vozila.

Na neizravan način Capito nam je tako otkrio da novi Golf R neće imati snagu oko 400 KS, već da će biti tek nešto snažniji od 300 KS kako bi se razlikovao od sadašnjeg modela (na slici). Dorade mjenjača, ovjesa, upravljača i kočnica te vjerojatno niža masa će novi model učiniti agilnijim i bržim.

Na kraju dodajmo da će se novi Golf temeljiti na dorađenoj MQB platformi. Pokretat će ga poznati 3 i 4-cilindrični turbo benzinski i dizelski motori. U ponudi će se naći i hibridni modeli te izvedba GTI koja će se smjestiti ispod novog Golfa R. Novi Golf R na tržištu možemo očekivati za otprilike godinu i pol do dvije.

YouTube MP3 - Hotmail
1