Volkswagen sljedeće godine napada Pikes Peak s električnim vozilom

Volkswagen sljedeće godine napada Pikes Peak s električnim vozilom

Volkswagen želi ne samo pobijediti na sljedećem usponu na Pikes Peak (Pikes Peak International Hill Climb), nego i postaviti novi rekord staze. Nijemci očekuju kako će im to poći za rukom upotrebom novog sportskog modela posebno razvijenog za tu priliku čiji prototip možete vidjeti na priloženoj fotografiji.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, riječ je o tzv. teaser s kojim nam VW tek najavljuje ovo vozilo i pothvat, a za sada znamo samo kako će se raditi o u potpunosti električno pokretanom automobilu koji će imati pogon na sva četiri kotača. Za vjerovati je kako će model s kojim će napasti Pikes Peak biti opremljen naprednom tehnologijom električnog pogona koja bi trebala pronaći svoj put do “običnih” produkcijskih automobila.

Jedan od razloga za ovakav projekt je svakako marketing s obzirom da VW želi postati vodeći svjetski proizvođač električnih automobila. S druge strane ovakvi projekti su velika prilika za učenje i usavršavanje tehničkih rješenja električnih pogona.

Na kraju dodajmo kako je Volkswagen zadnji put sudjelovao na Pikes Peaku 1987. s Golfom s da motora koji nije završio uspon, a sljedeći Pikes Peak International Hill Climb će se održati 24. lipnja pa Volkswagen Motorsport ima još vremena za razvoj ovog automobila.

Podijeli:
1