Volkswagen sljedeće godine napada Pikes Peak s električnim vozilom

Volkswagen sljedeće godine napada Pikes Peak s električnim vozilom

Volkswagen želi ne samo pobijediti na sljedećem usponu na Pikes Peak (Pikes Peak International Hill Climb), nego i postaviti novi rekord staze. Nijemci očekuju kako će im to poći za rukom upotrebom novog sportskog modela posebno razvijenog za tu priliku čiji prototip možete vidjeti na priloženoj fotografiji.

Točnije, riječ je o tzv. teaser s kojim nam VW tek najavljuje ovo vozilo i pothvat, a za sada znamo samo kako će se raditi o u potpunosti električno pokretanom automobilu koji će imati pogon na sva četiri kotača. Za vjerovati je kako će model s kojim će napasti Pikes Peak biti opremljen naprednom tehnologijom električnog pogona koja bi trebala pronaći svoj put do “običnih” produkcijskih automobila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Jedan od razloga za ovakav projekt je svakako marketing s obzirom da VW želi postati vodeći svjetski proizvođač električnih automobila. S druge strane ovakvi projekti su velika prilika za učenje i usavršavanje tehničkih rješenja električnih pogona.

Na kraju dodajmo kako je Volkswagen zadnji put sudjelovao na Pikes Peaku 1987. s Golfom s da motora koji nije završio uspon, a sljedeći Pikes Peak International Hill Climb će se održati 24. lipnja pa Volkswagen Motorsport ima još vremena za razvoj ovog automobila.

Podijeli:
1