Volkswagen – sljedeća generacija motora s unutrašnjim izgaranjem je… Zadnja

Volkswagen – sljedeća generacija motora s unutrašnjim izgaranjem je… Zadnja

Volkswagen ne krije svoje velike električne ambicije pa stoga možda i ne treba čuditi objava da će njihova sljedeća generacija motora s unutrašnjim izgaranjem biti i njihova posljednja generacija motora s unutrašnjim izgaranjem.

Konkretnije, nova generacija VW-ovih konvenvencionalnih benzinskih i dizelskih motora bi na tržište trebala stići tijekom 2026. te nakon toga Grupa VW, kako sada stvari stoje, na planira dalje ulagati u ove pogonske strojeve. Dakle, njihovim izlaskom iz proizvodnje, za sada ne znamo kada će se to dogoditi, Volkswagen više u svojoj ponudi neće imati modela pokretanih motorima s unutrašnjim izgaranjem.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Jedan od glavnih VW-ovih stratega Michael Jost je izjavio kako u VW-u “postepeno smanjuju prisutnost ovi motora u svojoj ponudi” te da se trenutno radi na “razvoju posljednje platforme za modele koji nisu CO2 neutralni.” Jost smatra da konvencionalni motori neće odmah nestati te da će većina biti dio hibridnih pogonskih sklopova. Također, mogli bi ostati dostupni i nakon 2050. u zemljama s nerazvijenom infrastrukturom za električna vozila.

Podsjetimo, prvi korak u velikom planu elektrifikacije modelne ponude će biti produkcijska izvedba studije I.D. Vjeruje se kako će ovaj model nositi oznaku ID Neo, a proizvodnja će mu započeti u drugoj polovici sljedeće godine. Dolazak na tržište je planiran za kraj 2019, ili početak 2020. nakon čega će na tržište u sve većom broju početi pristizati razni električno pokretani modeli pod značkama gotovo svih marki koji čine Grupu VW.

Podijeli:
1