Volkswagen – sljedeća Buba s električnim pogonom?

Volkswagen – sljedeća Buba s električnim pogonom?

Trenutna Buba je druga generacija moderne izvedbe ovog modela, a u osnovi se temelji na šestoj generaciji Golfa. Sam Golf će uskoro dobiti nasljednika, odnosno na tržište će stići osma generacija, a budućnost Bube je poprilično upitna.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prema posljednjim informacijama nasljedniku se ne treba nadati uskoro, no kada (i ako) stigne trebala bi biti riječ o pravoj maloj revoluciji. Pogađate, nova bi Buba trebala dobiti električni pogonski sklop, a izgledno je i kako će biti riječ o modelu sa četvorim vratima koji će imati pogon na stražnje kotače.

Britanski Autocar javlja kako u VW-u trenutno razmatraju mogućnosti lansiranja električne Bube temeljene na platformi MEB koja je namijenjena upravo za takvu vrstu pogonskih sustava. Konačna odluka još uvijek nije donijeta, no sigurno je da bi eventualni povratak Bube trebao uslijediti tek nakon što VW lansira nekoliko drugih, prema očekivanom tržišnom udjelu važnijih električno pokretanih automobila.

Drugim riječima, novoj električnoj Bubi se ne treba nadati unutar dvije do tri godine, no do tada će se zasigurno biti odlučeno o njenom dolasku ili nedolasku na tržište.

Podijeli:
1