Volkswagen Sedric kao zamjena za vaš osobni automobil

Volkswagen Sedric kao zamjena za vaš osobni automobil

Volkswagen ili bolje reći Grupa Volkswagen je na ženevskom auto salonu predstavila svoj prvi konceptni model pod nazivom Sedric (SElf-DRIving-Car). Riječ je o futurističkom autonomnom vozilu koje predstavlja viziju osobne mobilnosti 5. stupnja autonomnog upravljanja te početak programa Together – Strategy 2025, odnosno “najvećeg procesa promjene u povijest ovog proizvođača”.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za razvoj i proizvodnju ovog vozila su bili zaduženi Future Centar Grupe Volkwagen u Potsdamu te Razvojni centar u Wolfsburgu. Sedric je u potpunosti autonomno vozilo s električnim pogonom koje može izvesti sve prometne zadaće bez vozača. Štoviše, Sedric i ne nudi mogućnost utjecaja vozača na upravljanje s obzirom da nema upravljača, pedala ili bilo kakvog kokpita. Dakle, u njemu se voze samo putnici.

No, Sedric nije samo prijevozno sredstvo jer će svojim putnicima nuditi razne mogućnosti zabave, obavljanja posla, dolaženja do raznih informacija i sl. Drugim riječima, Sedric je zamišljen kao suputnik te osobni asistent, a komunikacija će se voditi putem velikog OLED zaslona, ali i glasovnim naredbama i sl.

Na kraju dodajmo kako je Volkswagen još jednom potvrdio svoju namjeru da do 2025 lansira trideset električnih automobila te uloži milijarde Eura u razvoj autonomnih sustava upravljanja. U tom velikom projektu koristit će usluge, znanja i stručnost velikog broja stručnjaka i razvojnih centara širom svijeta koji će iznalaziti rješenja za digitalni svijet sutrašnjice.

YouTube MP3 - Hotmail
1