Volkswagen Scirocco bi mogao postati električni sportski coupe

Volkswagen Scirocco bi mogao postati električni sportski coupe

Trenutna treća generacija modela Scirocco je na tržištu prisutan gotovo cijelo jedno desetljeća. Podsjetimo, ovaj je model na tržište stigao 2008, a 2014. je stigao facelift te mu je sada definitivno potrebno temeljito osvježenje. Ono bi dakle trebalo doći u vidu druge moderne generacije, a saznajemo kako će ju navodno pokretati samo električni motori.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Unatoč ovoj tehničkoj promjeni novi bi Scirocco trebao ostati vjeran svojim korijenima, odnosno ostati sportski coupe privlačnog i emocionalnog dizajna te zabavan za vožnju. Izvori javljaju, pozivajući se na insajdere, kako bi se taj model trebao temeljiti na volkswagenovoj MEB platformi koju će koristiti i modeli iz linije I.D.

Za sada nema konkretnih informacija o tehničkim karakteristikama, no navodno će kupcima biti dostupno nekoliko izvedbi od kojih bi najslabija trebala razvijati snagu od oko 170 KS. S druge strane vrh ponude će činiti verzija snage oko 300 KS koju će pokretati dva električna motora, po jedan za svaku osovinu. Također, razlikovat će se i baterije pa bi se autonomija električnog Scirocca trebala kretati između 350 i 600 km.

YouTube MP3 - Hotmail
1