Volkswagen – prolongiran dolazak novog Golfa

Volkswagen – prolongiran dolazak novog Golfa

Iz Volkswagena je stigla potvrda kako je prolongiran premijera, a time i lansiranje nove, osme generacije modela Golf. Točnije, novi će Golf biti predstavljen krajem ove godine, a na tržište bi trebao stići početkom 2020.

Auto Bild je objavio vijest kako je do odgode premijere i lansiranje došlo zbog tehničkih problema u razvojnom procesu. Volkswagen je priznao da su naišli na određene tehničke prepreke, no zanijekali su navode spomenutog izvora kako je upravo to razlog za odgodu.

Prvotni plan je navodno bio predstaviti novi Golf u rujnu na ovogodišnjem izdanju frankfurtskog auto salona. No, sad je vrijeme predstavljanja najpopularnijeg europskog automobila pomaknuto u period iza Frankfurta, no prije kraja godine.

Drugim riječima, Golf će biti predstavljen na posebnoj priredbi, a razlog je navodno u tome da se Golfu “osigura ekskluzivnost kakvu zaslužuje.” Također, šef VW-ove prodaje i marketinga Juergen Stackmann je rekao kako će prodaja novog Golfa započeti početkom sljedeće godine. Stackmann to smatra pozitivnim jer bi početak prodaje za vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika bio greška jer tada “nitko ne obraća pažnju” na automobile.

Izostanak Golfa s Frankfurta ne znači da Volkswagen neće imati važnu premijeru za ovaj veliki auto salon. Naime, VW je odlučio kako će u Frankfurtu predstaviti produkcijsku izvedbu studije I.Dm koja će vjerojatno nositi naziv ID Neo. Njemački proizvođač je navodno planirao I.D. predstaviti par tjedana nakon Golfa, a sada je čini se ovaj dvojac zamijenio mjesta.

Više o novom Golfu možete pročitati ovdje.

Podijeli:
1