Volkswagen – prolongiran dolazak novog Golfa

Volkswagen – prolongiran dolazak novog Golfa

Iz Volkswagena je stigla potvrda kako je prolongiran premijera, a time i lansiranje nove, osme generacije modela Golf. Točnije, novi će Golf biti predstavljen krajem ove godine, a na tržište bi trebao stići početkom 2020.

Auto Bild je objavio vijest kako je do odgode premijere i lansiranje došlo zbog tehničkih problema u razvojnom procesu. Volkswagen je priznao da su naišli na određene tehničke prepreke, no zanijekali su navode spomenutog izvora kako je upravo to razlog za odgodu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prvotni plan je navodno bio predstaviti novi Golf u rujnu na ovogodišnjem izdanju frankfurtskog auto salona. No, sad je vrijeme predstavljanja najpopularnijeg europskog automobila pomaknuto u period iza Frankfurta, no prije kraja godine.

Drugim riječima, Golf će biti predstavljen na posebnoj priredbi, a razlog je navodno u tome da se Golfu “osigura ekskluzivnost kakvu zaslužuje.” Također, šef VW-ove prodaje i marketinga Juergen Stackmann je rekao kako će prodaja novog Golfa započeti početkom sljedeće godine. Stackmann to smatra pozitivnim jer bi početak prodaje za vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika bio greška jer tada “nitko ne obraća pažnju” na automobile.

Izostanak Golfa s Frankfurta ne znači da Volkswagen neće imati važnu premijeru za ovaj veliki auto salon. Naime, VW je odlučio kako će u Frankfurtu predstaviti produkcijsku izvedbu studije I.Dm koja će vjerojatno nositi naziv ID Neo. Njemački proizvođač je navodno planirao I.D. predstaviti par tjedana nakon Golfa, a sada je čini se ovaj dvojac zamijenio mjesta.

Više o novom Golfu možete pročitati ovdje.

Podijeli:
1