Volkswagen – produkcijski I.D. će biti vrlo sličan konceptnom

Volkswagen – produkcijski I.D. će biti vrlo sličan konceptnom

Već otprije znamo kako će produkcijska izvedba volkswagenovog koncepta I.D. na europska tržišta stići najkasnije početkom 2020, a proizvodnja će započeti u studenom sljedeće godine. Sada doznajemo da će ovaj model kada stigne na tržište biti vrlo sličan najavnoj studiji.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Tako barem tvrdi VW-ov šef dizajna Klaus Bischoff koji je u svom posljednjem intervjuu rekao da će proporcije, glavne značajke vanjštine, veličina kotača i sl. biti gotovo identične konceptnom modelu predstavljenom 2016. na pariškom auto salonu. Ono što će se svakako razlikovati je činjenica da će produkcijski model dobiti klasične bočne retrovizore i kvake, no “osim toga sve je više-manje isto.”

Dakle, možemo očekivati da će pomalo futuristički dizajn ovog automobila stići do serijske proizvodnje. Podsjetimo i kako je I.D hatchback s petorim vratima te dimenzijama malo manji od Golfa, a temeljit će se na MEB platformi namijenjenoj električnim vozilima.

U konceptnoj izvedbi ovaj je model bio pokretan električnim motorom snage 125 kW, odnosno 170 KS uparenim s 1-stupansjkim prijenosom smještenim na stražnju osovinu. To je omogućilo zavidnu ponudu prostora unutar putničke kabine u odnosu na dimenzije vozila. Nadalje, najveća mu je brzina iznosila 160 km/h, a za ubrzanje do 100 km/h mu je bilo potrebno manje od 8 sekundi. Prilikom predstavljanja studije iz VW-a su poručili kako će ovaj model kupcima biti dostupan s baterijama različitog kapaciteta i autonomije između 400 i 600 km.

Podijeli:
1