Volkswagen priznaje – Polo bi mogao dobiti i verziju snažniju od GTI-a

Volkswagen priznaje – Polo bi mogao dobiti i verziju snažniju od GTI-a

Jedan od vodećih ljudi koji je radio na razvoju trenutnog Pola i njegove GTI izvedbe, koja se nedavno počela prodavati na europskim tržištima, Karsten Schebsdat je izjavio kako bi se u ponudi mogla naći i izvedba snažnija od GTI-a. Schebsdat nije rekao da bi ovaj model mogao nositi oznaku R, no i to je moguće, iako su dobre šanse i za Polo GTI Performance.

Podsjetimo, novi Polo GTI, tj. njegov 2,0-litreni pogonski stroj razvija snagu od 147 kW, odnosno 200 KS te najveći okretni moment od 320 Nm, a Schebsdat kaže kako je automobil “toliko stabilan pri bržoj vožnji zavojima da svakako ima kapaciteta za snažniju izvedbu.”

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Raniji izvještaji su ukazivali na to da je Volkswagen već proizveo nekoliko testnih izvedbi snažnijeg Pola namijenjenih evaluaciji i razvoju potencijalnog produkcijskog modela o kojem, odnosno o čijim performansama za sada još uvijek nema nikakvih konkretnijih podataka.

Prema navodima pojedinih izvora ovaj bi automobil čak mogao biti opremljen i pogonom na sva četiri kotača. U svakom slučaju dolasku ove izvedbe Pola se ne treba nadati još koju godinu s obzirom da je vjerojatnije da će ju VW lansirati u drugom dijelu životnog vijeka trenutne generacije.

Podijeli:
1