Volkswagen priznaje – Polo bi mogao dobiti i verziju snažniju od GTI-a

Volkswagen priznaje – Polo bi mogao dobiti i verziju snažniju od GTI-a

Jedan od vodećih ljudi koji je radio na razvoju trenutnog Pola i njegove GTI izvedbe, koja se nedavno počela prodavati na europskim tržištima, Karsten Schebsdat je izjavio kako bi se u ponudi mogla naći i izvedba snažnija od GTI-a. Schebsdat nije rekao da bi ovaj model mogao nositi oznaku R, no i to je moguće, iako su dobre šanse i za Polo GTI Performance.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, novi Polo GTI, tj. njegov 2,0-litreni pogonski stroj razvija snagu od 147 kW, odnosno 200 KS te najveći okretni moment od 320 Nm, a Schebsdat kaže kako je automobil “toliko stabilan pri bržoj vožnji zavojima da svakako ima kapaciteta za snažniju izvedbu.”

Raniji izvještaji su ukazivali na to da je Volkswagen već proizveo nekoliko testnih izvedbi snažnijeg Pola namijenjenih evaluaciji i razvoju potencijalnog produkcijskog modela o kojem, odnosno o čijim performansama za sada još uvijek nema nikakvih konkretnijih podataka.

Prema navodima pojedinih izvora ovaj bi automobil čak mogao biti opremljen i pogonom na sva četiri kotača. U svakom slučaju dolasku ove izvedbe Pola se ne treba nadati još koju godinu s obzirom da je vjerojatnije da će ju VW lansirati u drugom dijelu životnog vijeka trenutne generacije.

Podijeli:
1