Volkswagen predviđa da će SUV-ovi do 2025. činiti 50% prodaje

Volkswagen predviđa da će SUV-ovi do 2025. činiti 50% prodaje

Trend velike popularnosti SUV-ova i crossovera se i dalje nastavlja pa ne čudi kako više-manje svaka marka, odnosno proizvođač automobila ima barem jedan model takvog karoserijskog oblika u svojoj ponudi. Volkswagen ih ima nekoliko, a upravo je proširio svoju ponudu s malenim T-Crossom, no ponuda će i dalje rasti.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, VW predviđa kako će do 2025. polovicu njegovih prodanih novih automobila činiti upravo SUV-ovi, odnosno crossoveri. Dakle, sadašnjih oko 20%, VW namjerava podići prodaju SUV-ova na 50%. Da bi se zadovoljila potražnja za njima VW namjerava do sredine sljedećeg desetljeća kupcima širom svijeta nuditi oko trideset SUV i crossover modela.

Za sada nema konkretnijih informacija koje, odnosno kakve točno modele VW namjerava dodati svojoj ponudi. Podsjetimo, kako VW globalno trenutno nudi T-Cross, T-Roc, Tiguan i Touareg, a da posebnost na američkom tržištu čini Atlas te na kineskom Teramont. Za sada znamo i kako će na tržište 2020. stići električni I.D. Crozz, a očito i mnogi drugi modeli.

U lipnju ove godine Audi je također prognozirao da će mu do 2025. oko 50% prodaje činiti SUV-ovi, a u Sjevernoj je Americi ta brojka već dosegnuta s obzirom da linija Q modela tamo već sada čini 51% ukupne prodaje.

Podijeli:
1