Volkswagen predstavio Tiguan Offroad

Volkswagen predstavio Tiguan Offroad

Volkswagen je na europskim tržištima proširio ponudu modela Tiguan lansiranjem nove izvedbe pod nazivom Offroad. Kao što mu i samo ime govori ovaj Tiguan je namijenjen onima koji često silaze s asflata na makadamske i sličine puteve.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Standardnu opremu Tiguana Offroad čine automatski DSG mjenjač i 4Motion sustav pogona na sva četiri kotača koji je opremljen sustavom Active Control s tri načina rada Onroad, Offroad i Snow. Ovisno o odabranom načinu prilagođava se rad pogonskog sklopa i sustava pomoći vozaču kako bi se unaprijedile vozne sposobnosti vozila ovisno o uvjetima i podlozi.

Nadalje, tu su novi branici sa srebrno sivim dodacima, a njihovim novim dizajnom su povećani pristupni i odlazni kut. Dodatna zaštita podnice i pragova su također tu, kao i razni ukrasni elementi poput crnih krovnih nosača i kućišta retrovizora, kromiranih detalje, natpisa Offroad i sl.

Također, kupcima se nudi mogućnost izbora između šest boja eksterijera te nekoliko dvobojnih kombinacija s crnim krovom. Dodajmo i kako će standardnu opremu činiti 18-colni naplaci, a kupcima će u opciji biti dostupni 19 i 20 colni naplaci.

U unutrašnjosti Tiguan Offroad se ističe posebnim presvlakama sjedala, crnim pokrovom krova, komfornijim sjedalima, aluminijskim detaljima, čeličnim pedalama i gumenim tepisima. U standardnu će opremu ulaziti Active Lighting System, Dynamic Light Assist s osvjetljenjem zavoja, dok će se u dodatnoj opremi nalaziti navigacija Discover Pro, digitalne instrumentna ploča Active Info Display, sustavi Trailer Assist i DCC.

U Njemačkoj Tiguan Offroad je u ponudi s nekoliko benzinskih i dizelskih motora, a ponudu otvara 150 KS snažni TDI uparen sa 7-stupanjskim automatskim DSG mjenjačem. Cijena kreće od 40.925 Eura.

Podijeli:
1