Volkswagen predstavio T-Roc

Volkswagen predstavio T-Roc

Volkswagen je nakon poduže najavne kampanje predstavio svoj novi crossover, odnosno model T-Roc. Sukladno najavama i očekivanju T-Roc je šarmantni i izgledom vrlo privlačni kompaktni SUV temeljen na modelu Polo, a u VW-ovoj ponudi će se smjestiti ispod Tiguana.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

T-Roc se može pohvaliti podjednako dinamičnim i elegantnim dizajnom koji je svakako u skladu s posljednjim VW-ovim novitetima, a na izgled je ponajviše utjecala istoimena najavna studija. Uz razne manje detalje i mnoge mogućosti personalizacije izgleda posebno treba izdvojiti činjenicu kako će T-Roc biti dostupan s dvobojnom karoserijom, odnosno u drugoj boji će biti krov, retrovizori i A nosači.

U unutrašnjost se može smjestiti petoro putnika, a buduće će kupce posebno privući digitalna instrumentna ploča i novi infotainment sustav. Općenito, kokpit djeluje moderno i vrlo pregledno, a kupcima će na raspolaganju stajati razne mogućnosti personalizacije putem izbora presvlaka, boja, ukrasa i dodatne opreme.

Recimo i da je T-Roc dugačak 4234 mm, odnosno 252 mm je kraći od Tiguana, a duljina međuosovinskog razmaka mu iznosi 2603 mm. Zapremina prtljažnika iznosi 445, odnosno 1290 dm3.

T-Roc će pokretati tri turbo benzinska (1.0 TSI 115 KS, 1.5 TSI 150 KS i 2.0 TSI 190 KS) i tri dizelska (1.6 TDI 115 KS, 2.0 TDI 150 i 190 KS) motora koji će biti upareni sa 6-stupanjskim ručnim te 7-stupanjskim DSG automatskim mjenjačima s dvije spojke. Standardnu će opremu činiti pogon na prednje kotače, no kupcima će biti sa snažnijim motorima biti dostupan i pogon na sva četiri kotača.

Također, treba istaknuti bogatu sigurnosnu opremu poput standardnog automatskog kočenja nakon sudara, automatskog kočenja u nuždi, sustava prepoznavanja pješaka, održavanja vozila u voznoj traci i sl, a tu je još cijeli niz opcijskih značajki.

Prodaja modela T-Roc na europskim tržištima će krenuti ove jeseni, a u Njemačkoj će početne verzije navodno stajati oko 20.000 Eura. Šira javnost će se s njim moći bolje upoznati prvi put na frankfurtskom auto salonu.

YouTube MP3 - Hotmail
1