Volkswagen predstavio osvježeni Transporter 6.1

Volkswagen predstavio osvježeni Transporter 6.1

Nakon svjetske premijere modela Multivan 6.1 u veljači, marka Volkswagen gospodarska vozila je odlučila predstaviti gospodarsku izvedbu. Točnije, Volkswagen je iskoristio minhenski sajam Bauma 2019. kao pozornicu za premijeru osvježene izvedbe modela Transporter 6.1.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Novi Transporter 6.1 će kupcima biti dostupan u nekoliko varijanti karoserije vozila: kao furgon, kao kombi te kao pick-up vozilo s jednostrukom ili dvostrukom kabinom. S takvom raznolikošću Volkswagen gospodarska vozila nudi vozilo koje će biti u mogućnosti ispuniti potrebe širokom spektru potencijalnih kupaca.

Volkswagen se svjesno odlučio za sufiks 6.1 za ovaj dalekosežni redizajn šeste generacije modela Transporter. Razlog tomu je taj što provedene tehničke promjene premašuju bilo koji drugi uobičajen redizajn modela. Odličan je primjer toga prelazak s hidrauličkog na elektromehanički servoupravljač. Rezultat prelaska na elektromehanički sustav upravljanja jest potpuno novi spektar sustava potpora
za vozača koji sa sobom donosi značajan porast sigurnosti i jednostavnosti upotrebe uveden u liniju proizvoda.

Novi sustavi potpora uključuju tehnologije kao što su sustav održavanja vozila u voznoj traci, pomoć pri parkiranju, upozorenje na bočni promet otraga, pomoć pri manevriranju prikolicom, prepoznavanje prometnih znakova u kombinaciji s navigacijskim sustavom. Dodatna je serijska značajka furgona i kombija novi sustav Cross Wind Assist koji pruža stabilizaciju kada u Transporter 6.1 udari snažan nalet vjetra. Dio serijske opreme također su sustav postkolizijskog kočenja i potpora pri kretanju na uzbrdici.

S obzirom na sve navedeno, svakodnevni rad s modelom Transporter 6.1 uvelike je poboljšan i zahvaljujući potpuno novim značajkama u redizajniranoj kabini. One uključuju 230-V strujnu utičnicu pokraj vozačevog sjedala i pretinac s mogućnošću zaključavanja ispod dvostruke klupe na suvozačevoj strani. K tomu je razvijen novi sustav utovara dugačkih predmeta; oni se sada mogu gurnuti ispod dvostruke klupe na suvozačevoj strani (funkcija utovara ispod sjedala). Time se povećava najveća dužina teretnog prostora s 2450 mm na 2800 mm za kratki međuosovinski razmak, te s 2900 mm na 3300 mm za dugi međuosovinski razmak. Transporter 6.1 također je serijski opremljen zasebnim sustavom zaključavanja teretnog prostora (furgon sa čvrstom pregradom). Time se omogućuje zaključavanje teretnog prostora neovisno o kabini.

Serijska specifikacija modela Transporter 6.1 značajno je poboljšana. Kao nove su značajke u svim verzijama dodani električni podizači prozora, sustav centralnog zaključavanja, električno namjestiva i grijana vanjska zrcala, nova H7 glavna svjetla, svijetlo i energetski učinkovito unutrašnje osvjetljenje upotrebom energetski učinkovite LED tehnologije te radiouređaj Composition Audio s Bluetooth handsfree funkcijom.

Nadalje, Transporter 6.1 je prilagođen zahtjevima digitalnog svijeta. Sada je opcijski dostupna
treća generacija modularnog infotainment sustava (MIB3). Njegove nove značajke omogućuju upotrebu potpuno novih aplikacija i online usluga. Najvažnija je značajka novog sustava električne arhitekture vozila integrirana SIM kartica (eSIM). Naime, eSIM omogućuje implementaciju cijelog niza potpuno novih internetskih funkcija i usluga.

Transporter 6.1 će biti dostupan s nekoliko izvedbi 2,0-litrenog turbo dizelskog motora. Snaga spomenutih verzija će iznositi 66 kW / 90 KS, 81 kW / 110 KS, 110 kW / 150 KS i 146 kW / 199 KS. Svi ispunjavaju normu Euro 6d TEMP. Verzije sa snagom od 110 kW i 146 kW opcijski će biti dostupne s 4Motion sustavom pogona na sve kotače.

U suradnji s ABT-om model Transporter 6.1 će biti dostupan i u električno pokretanoj izvedbi. Njen električni pogon razvija snagu od 82 kW / 112 KS, a baterija kapaciteta 77,6 kW nudi autonomiju od preko 400 km (prema starom NEDC-u) Recimo i da je korisna nosivost ovog modela 1,2 tone.

YouTube MP3 - Hotmail
1