Volkswagen predstavio novi Polo!

Volkswagen predstavio novi Polo!

Nakon poduže najavne kampanje Volkswawgen je na napokon predstavio novu, šestu generaciju modela Polo. Sukladno očekivanjima novi je Polo narastao u svim dimenzijama, kod dizajna nema velikih iznenađenja, a nova tehnološka rješenja i popularna motorizacija će ga svakako učiniti jednim od najpoželjnijih pripadnika B segmenta.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kada je riječ o dizajnu novi Polo možemo prije opisati kao facelift prethodnika, no to je bilo i očekivano, odnosno u Volkswagenu se drže prokušane i donekle suzdržane formule koja će se s lakoćom svidjeti većem broju potencijalnih kupaca automobila ove klase. Činjenica da se temelji na MQB platformi je novom Polo omogućila rast vanjskih i unutrašnjih dimenzija, odnosno povećana je ponuda prostora unutar putničke kabine, a zapremina prtljažnika je narasla za 25% na 351 litru.

Što se vanjskih dimenzija (4053 x 1751 x 1446 mm, međuosovinski razmak iznosi 2564 mm) tiče novi je Polo veličinom sličan Golfu četvrte generacije, a u odnosu na prethodnika širina je povećana za značajnih 7 cm. Sve u svemu novi model djeluje puno zrelije, a to je očito i kada je riječ o opremi vozila. Naime, upotreba spomenute platforme, pored spomenutog i činjenice smanjenja troškova razvoja za proizvođača, je omogućila i ugradnju tehnologije do sada ne baš uobičajene za B segment.

Između ostalog novi je Polo dostupan s automatskim tempomatom, sustavom automatskog kočenja u nuždi, LED prednjim svjetlima, digitalnom instrumentnom pločom, 8-inčnim središnjim zaslonom, hands-free ključem i sl. Kupcima se nudi i 14 boja vanjskog laka, 12 setova naplataka, 11 presvlaka sjedala i mnogim drugim ukrasima unutrašnjosti i sl, a razne mogućnosti personalizacije su dakako dostupni i na području opreme.

Ovaj će automobil pokretati više Euro 6 motora manjeg obujma, a ponudu će otvoriti 1,0-litreni pogonski stroj u atmosferskim i turbo izvedbama snage između 65 KS i 115 KS, a slijedit će ga novi 1,5-litreni TSI dostupan i sa sustavom deaktivacije cilindara snage do 150 KS. Dva dizelska 1,6-litrena motora će razvijati snagu od 80 i 95 KS. Odmah od starta u ponudi će se nalaziti i GTI verzija koju će pokretati 2,0-litreni TSI snage 200 KS. Uz ručne u ponudi će se dakako nalaziti i automatski DSG mjenjači, a recimo i da će kupcima biti dostupan i “plinski” 1.0 TGI snage 90 KS.

Prve isporuke na većini europskih tržišta se mogu očekivati prije kraja ove godine, odnosno odmah početkom iduće. Cijena na njemačkom tržištu kreće od 12,975 Eura.

YouTube MP3 - Hotmail
1