Volkswagen predstavio konceptni Gen.E – je li ovo budući Golf?

Volkswagen predstavio konceptni Gen.E – je li ovo budući Golf?

Na sajmu Future Mobility Days, u Njemačkoj, Volkswagen je predstavo konceptni model Gen.E, a očito je riječ o modelu koji uvelike podsjeća na Golfa, odnosno na futurističku viziju najpopularnijeg volkswagenovog modela. Službeno govoreći Gen.E je samo tzv. razvojni prototip, no…

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Iz samog Volkswagena nisu pretjerano htjeli ulaziti u detalje vezane uz ovaj automobil, osim što su rekli kako temelji na laganoj i naprednoj konstrukciji osmišljenoj i konstruiranoj za visoki stupanj sigurnosti u slučaju sudara, posebno kada je riječ o osiguranju baterije. Nadalje, Gen.E pokreće električni pogonski sklop čiji dio su u spomenute napredne litij-ionske baterije koje mu omogućuju autonomiju veću od 400 km, no drugih pojedinosti za sada nema.

Osim činjenice kako je Gen.E osmišljen da bi surađivao s robotima za punjenje vozila električnom energijom. Naime, u Volkswagenu kažu da ade na razvoju mobilnih robota koji bi na većim parkiralištima, podzemnim garažama i sl. spajali vozila na punjače kako se time ne bi morao baviti sam vozač.

YouTube MP3 - Hotmail
1