Volkswagen predstavio konačni izgled modela I.D. R Pikes Peak

Volkswagen predstavio konačni izgled modela I.D. R Pikes Peak

Krajem idućeg tjedna Vokswagen će pokušati postaviti novi rekord za električno pokretana vozila na Utrci k oblacima, odnosno ovogodišnjem izdanju utrke Pikes Peak International Hill Climb. Vozilo s kojim se napada ova prestižna titula je I.D. R Pikes Peak čiji nam je konačni dizajn upravo predstavljen u dolje priloženom video zapisu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Uz to otkrivene su i dodatne pojedinosti o pogonskom sklopu ovog vozila. Točnije, saznali smo da I.D. R teži manje od 1.100 kg te da ga pokreću dva električna motora, jedan zadužen za prednju, a drugi za stražnju osovinu, kombinirane snage od 500 kW, odnosno 680 KS. TO će biti dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za oko 2,5 sekundi.

Ovi će motori struju za rad dobivati od dva seta litij-ionskih baterija koji su smješteni s lijeve i desne strane kokpita. Iz Volkswagena su poručili i kako će oko 20% potrebne energije biti prikupljeno putem regenerativnog kočenja.

Za upravljačem će se nalaziti prošlogodišnji pobjednik Romain Dumas, a podsjetimo da je Pikes Peak utrka koja se sastoji od 156 zavoja na usponu dužine 20 km.

Podijeli:
1