Volkswagen predstavio I.D. Buzz Cargo

Volkswagen predstavio I.D. Buzz Cargo

Volkswagen je na Sajmu komercijalnih vozila u Hannoveru predstavio novog člana svoje modelne obitelji I.D. Radi se o modelu Buzz Cargo koji je za sada studija, no izravno najavljuje produkcijsko komercijalno vozilo koje će se u skoroj budućnosti naći u serijskoj proizvodnji.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

I.D. Buzz Cargo se dakako temelji na modularnoj MEB platformi namijenjenoj upravo za električno pokretana vozila. Dizajnom je sličan Buliju, a dimenzijama Transporteru. Točnije, dimenzije mu iznose 5048 x 1976 x 1963 mm, dok mu je međuosovinski razmak dugačak 3300 mm. Predstavljena studije je opremljena posebno pripremljenim automatiziranim sustavom polica, no u konačnici budućim će se vlasnicima nuditi različite postavke i mogućnosti personalizacije.

Nadalje, ovaj je model opremljen sustavom autonomnog upravljanja četvrte razine pod nazivom I.D. Pilot. U VW-u kaži da se u ovaj model mogu ugraditi baterije kapaciteta između 48 i 111 kWh, a autonomija mu se time kreće između 330 i 550 km. Solarne ćelije na krovu mogu produljiti autonomiju za oko 15 km na dan.

Dodajmo i da je u Hannoveru predstavljeni model pokretao električni motor snage 150 kW, odnosno 204 KS, a uz njega tu je i litij-ionska baterija kapaciteta 48 kWh. Pogon je na stražnje kotače, a najveća brzina je elektronički ograničena na 160 km/h.

I.D. Buzz se na tržištu očekuje tijekom 2022, a verzija Cargo bi mogla čak stići i godinu dana ranije.

Podijeli:
1