Volkswagen predstavio Golf GTI TCR snage 290 KS

Volkswagen predstavio Golf GTI TCR snage 290 KS

Nakon što je na prošlogodišnjem izdanju Wörthersee festivala predstavljen u konceptnom izdanju, Volkswagen je sada predstavio produkcijsku izvedbu Golfa GTI TCR. Ovaj je automobil inspiriran trkaćim touring automobilom iz natjecanja TCR International Series, odnosno predstavlja njegovu cestovnu izvedbu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U osnovi Golf GTI TCR će se u ponudi smjestiti između Golfa GTI Performance i Golfa R s obzirom da razvija snagu od 213 kW, odnosno 290 KS. To je 45 KS više od standardne GTI izvedbe te samo 10 KS manje od verzije R. Dakako, pokreće ga 2,0-litreni 4-cilindrični TSI pogonski stroj koji je uparen sa 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke te pogonom na prednje kotače.

Ovaj će model do 100 km/h ubrzavati za 5,6 sekundi, dok će mu najveća brzina biti elektronički ograničena na 250 km/h, no kupac ju opcijski može povećati na 260 km/h.

Golf GTI TCR će se od ostatka ponude razlikovati i s nekoliko posebnih elemenata vanjštine i interijera. Primjerice, tu su novi prednji splitter, novi pragovi, krovni spojler, difuzor i sl. Također, tu su i 18-colni naplaci, crna kućišta bočnih retrovizora, LED prednja svjetla, prednji diferencijal s blokadom proklizavanja i perforirani kočnički diskovi. U unutrašnjosti tu su sportska sjedala s novim presvlakama, sportski upravljač, digitalna instrumentna ploča te razni ukrasni elementi.

Kupcima se nude i dodatne mogućnosti personalizacije putem posebnih naljepnica, crnog krova, kućišta retrovizora od ugljičnih vlakana i sl. Dostupna su i određena tehnička unaprjeđenja kao DCC prilagodljivi ovjes, 19-colni kotači s gumama dimenzija 235/35 i sl.

Knjiga narudžbi za ovaj automobil je u Njemačkoj već otvorena, a cijena kreće od 38.950 eura.

Podijeli:
1