Volkswagen potvrdio – trenutna Buba neće dobiti nasljednika

Volkswagen potvrdio – trenutna Buba neće dobiti nasljednika

Jedan od najpoznatijih volkswagenovih modela, legendarna Buba, neće dobiti nasljednika, odnosno za sada ne postoje nikakvi planovi za model koji bi bio izravna zamjena za trenutnu Bubu. Tako barem tvrdi volkswagenov šef za istraživanje i razvoj Frank Welsch koji je rekao kako su dvije do tri generacije više no dovoljne jer “ne možemo imati novu, novu, novu Bubu.”

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ranije glasine su upućivale na mogućnost proizvodnje sljedeće generacije koja bi se temeljila na platformi MEB i koju bi pokretao električni pogonski sklop, no čini se kako je donijeta drugačija odluka.

Ipak Volkswagen neće ostati bez “povijesnog” modea u svojoj ponudi. Naime, u skoroj budućnosti bi na tržište trebala stići produkcijska verzija studije I.D. Buzz, a radit će se o električno pokretanoj modernoj interpretaciji legendarnog Microbusa, odnosno modela Type T2. Za ovaj model navodno postoji vrlo veliki interes pa je, prema Welschu, i to jedan od razloga zbog kojeg je presuđeno sljedećoj Bubi za kojom ne vlada toliki interes.

Podijeli:
1