Volkswagen potvrdio skori dolazak novog Touarega

Volkswagen potvrdio skori dolazak novog Touarega

Nakon što smo vas nedavno izvijestili kako se bliži premijera nove generacije Touareg sada je stigla i službena potvrda kako će se to dogoditi predstojećeg proljeća. Iz Wolfsburga za sada još uvijek isu htjeli otkrivati pojedinosti o ovom automobilu, no rekli su kako će novi Touareg “biti redizajniran do zadnjeg detalja.”

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, ovaj je novitet najavljen konceptnim modelom T-Prime GTE od kojeg će posuditi mnoge elemente vanjskog dizajna poput odvažnije i istaknutije maske motora slične onoj na modelu Arteon. Općenito linije će biti istaknutije, a očekuje se i rast vanjskih dimenzija što znači kako će narasti i ponuda prostora unutar putničke kabine i prtljažnika.

S tehničke strane ovaj će se automobil dakako temeljiti na volkswagenovoj MLB Evo platformi koju će dijeliti s audijevim Q7, porscheovim Cayennom, bentleyevom Bentaygom i lamborghinijevim Urusom, a njena bi upotreba trebala rezultirati smanjenjem ukupne mase vozila.

Ponudu motora će otvoriti 2,0-litreni 4-cilindrični turbo benzinci i dizalaši, a trebali bi ih slijediti kompresorom potpomognuti 3,0-litreni V6 benzinski i dizelski pogonski strojevi. Također, u ponudi će se naći i plug-in hibridna verzija, a vjerojatno i izvedba pokretana s V8 TDI motorom. U konačnici u Volkswagenu se možda odluče i za R verziju koju bi pokretao VR6 čija se ugradnja očekuje i u Arteon R.

Službena premijera novog Touarega bi trebala biti održana u Pekingu u travnju, a testna proizvodnja u Bratislavi je navodno već započela.

Podijeli:
1