Volkswagen potvrdio proizvodnju električnog Microbusa

Volkswagen potvrdio proizvodnju električnog Microbusa

Volkswagenov šef Herbert Diess je potvrdio ono što su mnogi očekivali još od premijere konceptnog modela ID Buzz, a to je da će ova studija dobiti i svoju produkcijsku izvedbu. Točnije, Diess je rekao kako su “emotivni automobili” važni za svaku marku pa tako i za VW, a jedan od takvih će biti i budući Microbus kojem su u Volkswagenu “nedavno dali zeleno svjetlo za proizvodnju.”

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovaj će automobil, prema svemu sudeći, biti dio volkswagenove modelne linije ID pa će se tako i produkcijska verzija modela ID Buzz temeljiti na istoj MEB platformi kao i njen ostatak. Iako za sada nema konkretnijih informacija o konačnom proizvodu očekuje se da će novi model ostati vjeran studiji ID Buzz čiji je dizajn inspiriran klasičnim modelom Typ 2 T1 (Microbus, Bulli) iz pedesetih godina prošlog stoljeća.

Također, očekuje se da će ovaj model biti dostupan u nekoliko karoserijskih izvedbu, a pokretat će ga električni pogonski sklop koji će svakako ponuditi autonomiju koja će korisnicima ulijevati povjerenje i za dulja putovanja. U svakom slučaju više bi trebali saznati u narednom razdoblju, možda već i u Frankfurtu, no dolazak ovog modela na tržište ne treba očekivati prije 2020.

Podijeli:
1