Volkswagen potvrdio – premijera novog Touarega najkasnije u listopadu

Volkswagen potvrdio – premijera novog Touarega najkasnije u listopadu

Iz Wolfsburga je stigla službena potvrda kako će nova, treća generacija modela Touareg biti održana prije studenog za kad je pak zakazan početak njegove serijske proizvodnje. Proizvodnja će ponovno biti povjerena VW-ovim pogonima u Slovačkoj gdje se proizvodi i bliski mu rođak Audi Q7 te skorašnji Cayenne.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dakako, ovaj će se model temeljiti na modularnoj MLB Evo platformi, a pokretat će ga nekoliko 4 i 6ćcilindričnih TSI i TDI motora, a izgledna je i hibridna GTE verzija. Sve bi izvedbe trebale biti opremljene 4Motion sustavom pogona na sva četiri kotača. Nova platforma će utjecati na smanjenje ukupne mase vozila koje bi dimenzijama trebalo narasti te ponuditi više prostora unutar modernije i opremljenije putničke kabine.

Što se vanjskog dizajna tiče mogu se očekviati razne novosti prema uzoru na model Arteon, a to ponajviše vrijedi za novo lice, odnosno novu masku i prednja svjetla koja će biti u skladu s posljednjim volkswagenovim dizajnerskim izričajem. Kokpit bi trebao biti jednostavnije uređen, a vozaču će na raspolaganju stajati cijeli niz sustava pomoći, kao i napredniji infotainment.

Uskoro bi trebali saznati više.

1