Volkswagen potvrdio početak proizvodnje modela Polo, T-Roc i Touareg

Volkswagen potvrdio početak proizvodnje modela Polo, T-Roc i Touareg

Vodeći ljudi Volkswagena su tijekom svoje godišnje konferencije, na kojoj je iznijet izvještaj o poslovanju u prethodnoj godini, objavili i nekoliko zanimljivosti o budućnosti svoje modelne ponude.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, saznali samo da će proizvodnja novog Pola početi u lipnju, a već dva mjeseca kasnije Volkswagen će započeti proizvodnju modela T-Roc. Podsjetimo, riječ je o crossoveru temeljenom na Golfu. Oba će se automobila, novi Polo i T-Roc, na europskim tržištima pojaviti do kraja ove godine, odnosno nedugo nakon nastupa na frankfurtskom auto salonu.

U studenom će započeti proizvodnja nove generacije modela Touareg, a do kraja godine i nove generacije modela Jetta za sjevernoameričko tržište. Oba bi vozila kupcima trebala postati dostupna u prvoj polovici sljedeće godine.

Iz Volkswagena su najavili i neke druge modele poput primjerice Virtusa, odnosno limuzinske verzije Pola namijenjene južnoameričkim tržištima, a svakako vrijedi reći i da proizvođač iz Wolfsburga do kraja ovog desetljeća namjerava ponudu svojih SUV/crossover vozila širom svijeta povećati na čak devetnaest modela.

YouTube MP3 - Hotmail
1