Volkswagen potvrdio novi Golf s tzv. blagim hibridom

Volkswagen potvrdio novi Golf s tzv. blagim hibridom

Volkswagen je na bečkom Motor Symposiumu otkrio par pojedinosti o sljedećoj generaciji modela Golf. Točnije, ekipa iz Wolfsburga je potvrdila kako će osma generacija njuhovog najpopularnijeg modela kupcima biti dostupna i u tzv. mild hybrid izvedbi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije radit će se o pogonskom sustavu tzv. blagog hibrida koji će počivati 48-voltnom ISG-u (integrated starter generator) te bateriji koji će pripomoći motoru s unutarnjim izgaranjem. Ovaj će sustav omogućiti gašenje klasičnog motora u određenim situacijama što će dakako smanjiti potrošnju.

Nadalje, sustav će biti u mogućnosti putem kočenja i usporavanja skladištiti veću količinu energije te će pripomoći motoru prilikom ubrzavanja razvijanjem dodatnog okretnog momenta. Obje ove funkcije također za cilj imaju smanjenje potrošnje, a time i štetnih emisija.

Uz upotrebu ovog pogonskog sustava novi će Golf biti u mogućnosti uštedjeti oko 0,3 l/100 km, a u isto vrijeme će vozilo biti dinamičnije. Gašenje, odnosno startanje klasičnog motora bi trebala biti gotovo neprimjetno za vozača. Nakon novog Golfa ovaj će se sustav proširiti i kroz ostatak VW-ove ponude.

Na kraju podsjetimo kako će novi Golf svoju premijeru imati vjerojatno na ženevskom auto salonu, dok bi mu proizvodnja trebala započeti u lipnju 2019. Ipak, ne trebao iznenaditi ako VW odluči osmi Golf predstaviti i ranije, možda već ove jeseni u Parizu.

Podijeli:
1