Volkswagen potvrdio – GTI samo s modelima Golf, Polo i up!

Volkswagen potvrdio – GTI samo s modelima Golf, Polo i up!

Volkswagenov šef Herbert Diess je opovrgnuo navode kako proizvođač iz Wolfsburga planira povećati ponudu svojih GTI modela pa čak i kupcima ponuditi GTI SUV-ove. Točnije, Diess je rekao da će GTI izvedbe ostati ograničene samo na modele Golf, Polo i up!.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Razlog za tako nešto je poprilično jednostavan. Naime, Diess smatra da je GTI verzija za Volkswagen upravo za tzv. hot hatch modele, odnosno za sportski model pristupačnije cijene za svakodnevnu upotrebu. Dakle, upravo prikladno za tri spomenuta modela.

SUV-ovi iako neće dobiti GTI verzije bi ipak trebali biti ponuđeni i u performance izvedbama. Diess je naime dao naslutiti da bi se moglo raditi o modelnoj liniji pod oznakom R. Uz snažnije pogonske sklopove ovi bi modeli trebali imati i pogon na sva četiri kotača.

Što se tiče potencijalnih performance verzija buduće ID modelne linije električnih automobila Diess je rekao kako takvih planova nema. Umjesto toga VW razmatra mogućnost proširenja linije sportski nastrojenih GTE hibrida, no to ne znači da bi uskoro mogli vidjeti Polo GTE s obzirom na trenutnu cijenu i tržišni položaj hibirdnih pogona, ali neki veći modeli bi mogli krenuti tim putem.

YouTube MP3 - Hotmail
1